Lodaer Img

Wat is CrossFit

In het kort:

De definitie van CrossFit is: ‘Constantly varied functional movements performed at high intensity.’ Maar wat houdt dat dan in? 

CrossFit wil zeggen dat de focus wordt gelegd op functionele fitness, natuurlijke bewegingen die gebruik maken van universele beweegpatronen welke in het dagelijks leven terug te vinden zijn. Ze zijn essentieel voor het dagelijks functioneren en zijn veilig. De workouts zijn zeer gevarieerd en worden aangepast op de persoon, zodanig dat het door hem/haar onder hoge intensiteit kan worden uitgevoerd. CrossFit is dus geschikt voor elk fitness level en voor iedereen! 

CrossFit is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een wereldwijde fitnessbeweging, die mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus samenbrengt. Het is niet alleen een trainingsprogramma, maar ook een gemeenschap.

CrossFit is dus een functionele trainingsmethode die zich richt op kracht en conditie door middel van gevarieerde, intensieve oefeningen. Het combineert elementen van gewichtheffen, cardiovasculaire training, gymnastiek en andere trainingsvormen om een ​​complete workout te creëren. Het doel is om atleten robuust te maken, hen te helpen sterker, sneller, wendbaarder en efficiënter te worden.

De kenmerken van CrossFit zijn:

1. Variatie: In tegenstelling tot traditionele trainingsmethoden waarbij je je richt op specifieke spieren of bewegingspatronen, draait CrossFit om constante variatie. Elke dag wordt een andere workout, bekend als de WOD (Workout of the Day), aangeboden. Dit houdt het lichaam uitgedaagd en voorkomt dat je in een routine vervalt. 

2. Functionele Bewegingen: CrossFit legt de nadruk op functionele bewegingen die je in het dagelijks leven nodig hebt. Denk aan boodschappen tillen, traplopen, rennen en gooien. Deze bewegingen zijn niet alleen natuurlijk, maar trainen ook meerdere spiergroepen tegelijk, wat resulteert in een effectievere training. 

3. Intensiteit: Een kernprincipe van CrossFit is intensiteit. Workouts zijn kort, maar intens, en dagen je uit om jezelf voortdurend te verbeteren. Het doel kan zijn om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk herhalingen of ronden van oefeningen te voltooien. 

4. Gemeenschap: Een van de grootste aantrekkingspunten van CrossFit is de sterke gemeenschap die het creëert. Leden van CrossFit-boxen, zoals CrossFit Lisse, steunen en motiveren elkaar, ongeacht het fitnessniveau. Deze gemeenschapszin is vaak wat mensen terugbrengt naar de box, keer op keer.

Conclusie:

Wij van CrossFit Lisse geven veel om gezondheid. De gedachte van met kleine groepen onder hoge begeleiding te gaan trainen geeft je de mogelijkheid om jouw gezondheid te verbeteren. Hoe gezonder je bent, hoe minder risico je hebt op chronische ziektes en je herstelt sneller van tegenslagen. Dit zijn ook de gedachten van Boot en Broersen fysiotherapie.

We beginnen met 5 mensen per training in nu nog wat beperkte uren. Daardoor kunnen we iedereen de technieken van functioneel trainen goed aanleren. Daarna zullen we de uren verbreden tot de uiteindelijke openingstijden. Als deze tijden vol zitten dan zullen we per training gaan uitbreiden naar maximaal 10 personen.